4 ΜΥΘΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ !

Το κούρεμα αποτελεί το μεγαλύτερο βάσανο των γυναικών, στο άκουσμά τους και μόνο ταράζονται. Όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα, αν έχεις στο νου σου τελικά τι πρέπει να κάνεις και ποιους μύθους να καταρρίψεις. 

1. Κούρεμα = Μακρύτερα μαλλιά

Αυτό που λένε ότι αν κόβεις συχνά τα μαλλιά σου αυτά θα μακρύνουν πιο γρήγορα; Ναι, αυτό! Ήρθε η ώρα να σου πούμε ότι δεν ισχύει. Οι άκρες σου δεν επηρεάζουν το τριχωτό της κεφαλής και προφανώς και δεν πρόκειται να ενεργοποιήσουν τον εκάστοτε θήλακα με σκοπό αυτός να λειτουργεί ευεργετικά στο μήκος των μαλλιών σου. 

Η αλήθεια: Το να κουρεύεις τα μαλλιά σου βοηθάει στην καλή εικόνα και υγεία αυτών. Εφόσον τα κρατάς υγιή, αυτά δεν σπάνε άρα διατηρούν το μήκος τους, χωρίς να χάνουν πόντους από την πρόοδό τους. 


2. Ο χρόνος μεταξύ των κουρεμάτων
Κάθε 2 με 3 μήνες κι αυτό με το ζόρι; Μάλλον κάτι δεν έχεις αφοσοιώσει σωστά από την παράδοση. Αν έχεις σκοπό να ακολουθήσεις την πρέπουσα πολιτική που θέλει να καθαρίζεις συχνά πυκνά τα μαλλιά σου τότε πρέπει να έχεις στο νου σου ότι η καταστροφή της τρίχας ξεκινάει μετά από 3 με 4 εβδομάδες αφότου αυτή ανανεώθηκε, με άλλα λόγια κόπηκε.  

Η αλήθεια: Μην το σκέφτεσαι και πολύ, αυτό που σου προτείνουμε εν ολίγοις είναι να επισκέπτεσαι το κομμωτήριο σου μια φορά το μήνα. 

3. Short hair don’t care? I don’t think so!
Έχεις την εντύπωση ότι τα κοντά μαλλιά σε γλιτώνουν από τον κόπο του styling, του συχνού κουρέματος και της τελετουργίας για την φροντίδα τους; Φυσικά και τίποτε από τα πάνω δεν ισχύουν. Μπορεί τα κοντά μαλλιά να βάλλονται πιο σπάνια από τον εχθρό που λέγεται ψαλίδα, όμως απαιτούν να τα έχεις διαρκώς σε φόρμα και να συντηρείς το σχήμα τους πηγαίνοντας πολύ συχνά στο hair salon σου. Επίσης, μην ξεχνάς ότι η τρίχα σου εξακολουθεί να έχει ανάγκη από ενυδάτωση και θρέψη, γι’ αυτό μην παραλείπεις τη χρήση μιας μάσκας ή ενός λαδιού, που θα κρατήσει λαμπερά και ζωντανά. 

Η αλήθεια: Όπως και να έχει, τι έχεις μακρυά τι κοντά μαλλιά αυτά χρειάζονται την αμέριστη αγάπη σου γι’ αυτό φρόντισε να τους τη δείχνεις. 

4. Δεν μπορείς να κουρευτείς μόνη σου 

Ας μην κρυβόμαστε, εσύ και τα δύο σου χεράκι δεν μπορούν να πετύχουν ένα καλό αποτέλεσμα, ένα αέρινο κούρεμα που θα σε δείχνει φυσική και νεανική. Ακόμα και το καθάρισμα των ακρών σου δεν είναι σε θέση να κάνεις, αφού δεν είσαι σε θέση να έχεις καλή οπτική σε όλα τα σημεία.

Η αλήθεια: Ένας κομμωτής που θα σου αποδείξει ότι αξίζει κάνοντάς σου ό,τι εσύ θέλεις, θα είναι πάντα ενημερωμένος για τις νέες τάσεις προτείνοντάς σου νέα trends και φροντίζοντας πάντα να σου λέει την αλήθεια κι όχι να σου «χαΐδεύει» τα αυτιά, είναι αυτό το άτομο που θα επιλέξεις για κάθε κούρεμα και καθάρισμα χωρίς να βασανίζεσαι μόνη σου στο σπίτι.