ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΛΟΥΣΙΜΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΣΟ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ

Μια απλή και πολύ συχνή διαδικασία για όλες μας είναι το λούσιμο στο σπίτι. Όμως οι περισσότερες από εμάς σιιιγουρα κάνουμε κάποια λαθάκια τα οποία μας στερούν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.  

Δεν θα μπορούσα να ξεκινήσω με τίποτα άλλο πέρα από τη σωστή επιλογή του σαμπουάν, η οποία θα πρέπει πάντα να γίνεται πάντα λαμβάνοντας υπ’ όψην της ανάγκες των μαλλιών μας.

Για παράδειγμα αν τα μαλλιά σου είναι λιπαρά ή ξηρά  θα πρέπει να είναι βασικό κριτήριο για την επιλογή του σαμπουάν. Για τριχόπτωσηπιτυρίδαξηροδερμία ή ευαισθησία στο τριχωτό πρώτο βήμα είναι το κατάλληλο σαμπουάν και αν το πρόβλημα δεν αντιμετωπιστεί τότε το δεύτερο βήμα μας είναι μια θεραπεία.
Μπορείς επίσης να διαλέξεις σε βάση την ποιότητα της τρίχας (χοντρά ή λεπτά μαλλιά) ή με βάση την ανάγκη μας (προστασία των βαμμένων μαλλιώναναδόμησηκλπ).

Αξίζει τον κόπο να αφιερώσεις λίγο παραπάνω χρόνο απ’ ότι συνήθως για να διαλέξεις το σωστό σαμπουάν και θα δεις ότι το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει 😉

Αφού λοιπόν επιλέξαμε αυτό το ένα και μοναδικό σαμπουάν που καλύπτει όλες μας τις ανάγκες, ξεκινάμε τη διαδικασία του λουσίματος.

Αρχικά φρόντισε τα μαλλιά σου να είναι τελείως βρεγμένα, προκειμένου να μπορεί να απλωθεί ομοιόμορφα το σαμπουάν.
Προσοχή στην ποσότητα που θα χρησιμοποιήσεις. 10-15ml σαμπουάν είναι αρκετά, άρα υπολόγισε ποσότητα ίση με το μέγεθος ενός φουντουκιού.

Στο πρώτο χέρι το νερό φρόντισε να είναι σχετικά ζεστό, γιατί θα σε βοηθήσει πολύ να απομακρύνεις προϊόντα styling αλλά και ρύπους.
Extra Tip:Σε πολύ έντονες αποχρώσεις όπως το κόκκινο καλό είναι να αποφεύγουμε το πολύ ζεστό νερό γιατί το χρώμα μας μπορεί να θαμπώσει και να ξεθωριάσει γρηγορότερα.
Άπλωσε το σαμπουάν πολύ καλά στις παλάμες και μετά ομοιόμορφα στα μαλλιά με μεγάλη έμφαση στις ρίζες.
Μασάζ – μασάζ – μασάζ. Το άλφα και το ωμέγα. Πολύ καλό μασάζ, σε όλο το κεφάλι, και κυρίως στο πίσω μέρος που συνήθως είναι και το πιο «αδικημένο». Μετά ρίξε λίγο νερό για να κάνεις περισσότερο αφρό και συνέχισε με μήκη και άκρες.

Στο δεύτερο χέρι ακολουθούμε την ίδια διαδικασία αλλά με πιο κρύο νερό. Είναι το μεγάλο μυστικό για να έχουμε φυσικά λαμπερά μαλλιά!
Extra Tip: Το θειικό άλας (μερικές φορές αναφέρεται ως sulfates, ή λαυρυλοθειικό νάτριο στον κατάλογο των συστατικών) είναι ένα απορρυπαντικό στοιχείο που είναι υπεύθυνο κυρίως για την σαπουνάδα στο λούσιμο. Μπορεί να  αφαιρέσει πολυπόθητα φυσικά έλαια από την τρίχα και έχει την τάση να στεγνώνει το δέρμα και τον θύλακα. Γι’ αυτό προτίμησε σαμπουάν χωρίς θειικό άλας. Μπορεί να κάνει πολύ λιγότερο αφρό από ότι έχεις συνηθίσει αλλά είναι σίγουρα καλύτερο για την υγεία των μαλλιών σου.

Και κλείνοντας μην ξεχνάς ποτέ να ξεπλένεις πολύ πολύ καλά τα μαλλιά σου από το σαμπουάν. Κατάλοιπα που μπορεί να μείνουν, δημιουργούν λιπαρά και βαριά μαλλιά.

Σε μακροχρόνια  βάση μπορεί είναι ο λόγος εμφάνισης πιτυρίδας, ξηροδερμίας και άλλων παθήσεων του τριχωτού.

Τέλος μην ξεχνάς ότι τα κατάλοιπα από το σαμπουάν είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του Styling. Αν θέλεις το χτένισμα σου να έχει διάρκεια, λάμψη και σταθερότητα ξέπλυνε τα μαλλιά σου τελείως από το σαμπουάν και από τα ενυδατικά προϊόντα (μάσκες και μαλακτικά).

Υγ: Στην κατηγορία σαμπουάν θα βρεις και τα Silver Shampoo. Απευθύνονται σε μαλλιά με ξανθές αποχρώσεις, και φροντίζει να απομακρύνει τους κίτρινους τόνους. Προσοχή: συνήθως τα Silver shampoo δεν έχουν καθαριστικές ιδιότητες. Θα πρέπει να χρησιμοποιείται σαν τρίτο χέρι στο λούσιμο και να τηρείται ο χρόνος παραμονής που αναγράφεται στις οδηγίες χρήσης.