ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΑ ΒΑΦΗ ΜΑΛΛΙΩΝ ΜΟΝΗ ΣΟΥ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ!

Ξεκινάμε λοιπόν από τα βασικά. Αν βάφεις πρώτη φορά τα μαλλιά μόνη σου, μην ξεχάσεις το τέστ αλλεργίας. Τοποθέτησε μια πολύ μικρή ποσότητα βαφής πίσω από το αυτί και άφησε τη εκεί μερικές ώρες. Αν νιώσεις φαγούρα ή ερεθισμό συμβουλέψου τον κομμωτή σου ή έναν δερματολόγο. Αν όχι είμαστε έτοιμες για το μεγάλο βήμα 🙂

Χτένισε τα μαλλιά σου πολύ καλά και βάλε γάντια κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης αλλά και στο λούσιμο. Τοποθέτησε μια πετσέτα ή μια μπέρτα στους ώμους σου για να προστατέψεις τα ρούχα του από τυχόν ατυχήματα και ξεκινάμε. 
Extra tip: βάλε λίγο ενυδατικό λαδάκι κοντά στις ρίζες και στα αφτιά για να αποφύγεις το τρίψιμο μετά.  

Ο πρώτος και ο βασικότερος κανόνας είναι να τηρήσεις με ακρίβεια τις οδηγίες χρήσης που έχει η συσκευασία της βαφής. Δώσε μεγάλη προσοχή στο χρόνο παραμονής της βαφής στα μαλλιά, γιατί ειδικά αν την αφήσεις περισσότερη ώρα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η απόχρωση που θέλεις να βγει τελικά πιο σκούρα.
Extra Tip: Προτίμησε επαγγελματικές βαφές για καλύτερη κάλυψη και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στο χρώμα σου.

Φρόντισε να μην έχεις στα μαλλιά σου προϊόντα styling. Λακ, αφροί και λοιπά προϊόντα δημιουργούν ένα προστατευτικό φίλμ στα μαλλιά που είναι πολύ πιθανό να αλλοιώσει το χρωματικό αποτέλεσμα.

Αν είναι η πρώτη φορά που βάφεσαι μόνη σου ιδανικό είναι να περαστεί η βαφή σε όλα τα μαλλιά ρίζα, μήκη και άκρες και να κρατήσεις τον ίδιο χρόνο. Στην περίπτωση που επαναλαμβάνεις τη βαφή πέρασε πρώτα τις ρίζες και μετά τον ενδεδειγμένο χρόνο να περνάς τη βαφή και στα υπόλοιπα μαλλιά.
Extra Tip: Φρόντισε να μην αφήνεις μεγάλο διάστημα ανάμεσα στις βαφές. Αν ξεπεράσεις τον ενάμησι μήνα και η ρίζα έχει βγει αρκετά, δεν θα έχεις ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Για καλύτερο αποτέλεσμα κατά την εφαρμογή δημιούργησε λεπτές, κάθετες χωρίστρες και πέρνα προσεκτικά τη βαφή.

Άλλο ένα σημαντικό βήμα είναι η ώρα του λουσίματος. Ρίξε λίγο νερό στη ρίζα και κάνε ελαφρύ μασάζ μέχρι να γαλακτωματοποιηθεί η βαφή και να ξεκολήσει πλήρως από το δέρμα. Μετά ξέβγαλε πολύ πολύ καλά. Ρίξε άφθονο νερό μέχρι να φεύγει καθαρό από τα μαλλιά. Αν αφήσεις υπολείμματα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δημιουργηθούν ερεθισμοί στο τριχωτό.

Τέλος στέγνωσε τα μαλλιά σου και απόλαυσε το αποτέλεσμα.

– Και μην ξεχνάς να χρησιμοποιείς προϊόντα ειδικά για βαμμένα μαλλιά. –
Θα κρατήσουν το χρώμα σου ζωντανό μέχρι την επόμενη βαφή και θα φροντίσουν για την υγεία των μαλλιών σου.